Update Cursus SE

woensdag 16 november 2016

 

De ProcessMinded Systems Engineering cursus begint steeds meer vorm te krijgen.

Medio het eerste kwartaal van 2017 kunnen wij de cursus aanbieden in onze nieuwe cursusruimte te Bleskensgraaf. De eerste try-outs vinden reeds plaats.

Naast een algemene introductie over Systems Engineering wordt het Systems Engineering 10-stappenplan van ProcessMinded behandeld. Dit 10-stappenplan  is geheel conform de norm voor Systems Engineering ISO-15288 ontwikkeld. Tevens zal er gebruik gemaakt worden van het SE-model – ProMiSE, dit is de ProcessMinded workspace voor Systems Engineering op basis van Relatics. De cursus zal als eerste gericht zijn op MKB-bedrijven welke zich met de markt mee willen ontwikkelen richting de geïntegreerde contractvormen. De focus zal hierbij liggen op de ontwerp en realisatiefase.

Het 10-stappenplan bestaat uit:

  1. Project organiseren
  2. Contractdocumenten analyseren
  3. Eisen invoeren en analyseren
  4. Bepalen objectenboom
  5. Bepalen werkpakketten en activiteiten
  6. Koppelen eisen
  7. Bepalen verificatieplannen
  8. Uitvoeren verificaties
  9. Keuren en testen
  10. Opleveren

Na deze cursus beheers je de basis principes van Systems Engineering en heb je de vaardigheden om een project volgens de SE systematiek te organiseren. Tevens heb je de basis gereedschappen voor het opstellen van de SBS en WBS structuren en kan je de gevolgen inschatten van de te maken keuzes.

Interactieve introductie Systems Engineering

Op dit moment organiseren wij ook introducties Systems Engineering waarin we middels een interactieve presentatie in 2 uur uw (project-) team een goed beeld kunnen geven van het SE proces en bijbehorende activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@processminded.nl.

Deel deze pagina via