ODE – Oosterdokseiland Züblin

Midden in het centrum van Amsterdam bouwt Züblin Nederland een nieuw kantoor- en appartementsgebouw met 11 bovengrondse en 2 ondergrondse verdiepingen. ODE  de naam van het project  dankt zijn naam aan het Oosterdokseiland“, waar het zal gebouwd worden. Züblin Nederland B.V., Integrale Utiliteitsbouw realiseert ODE in opdracht van de Nederlandse projectvennootschap OOA C.V. dochter van BPD Europe. De gebruiker wordt Booking.com Amsterdam B.V., die hier zijn hoofdzetel zal inrichten en daardoor het volledige kantoordeel van het gebouw zal innemen.

Het geplande gebouw met een totale oppervlakte van ongeveer 102.000m², waarvan de oplevering voorzien is in maart 2021, zal voornamelijk worden ingericht als kantoorruimte voor Booking.com (ca. 65.000m²). De resterende oppervlakte gaat naar 42 exclusieve woningen (totaal ca. 7.000m²), 30.000m² parkeerruimte verdeeld over 2 ondergrondse verdiepingen, alsook een café, restaurant en andere commerciële ruimtes (ca. 1.500m²).

Door zijn unieke ligging tussen de historische oude stad en het IJ, zijn moderne architectuur, goede verbinding met het spoor, de metro, het wegennet en de luchthaven is ODE zeer aantrekkelijk voor zowel het zakenleven, de gastronomie, de detailhandel en als plek om te wonen.

ProcesMinded levert voor het project de Systems Engineer en Procesmanager.

Deel deze pagina via
  • Opdrachtgever:
    Züblin Nederland
  • Status werkzaamheden ProcessMinded:
    Lopend