Nieuwbouw Havenervaringscentrum

Actief

Nieuwbouw Havenervaringscentrum

Het havenervaringscentrum wordt een publiekscentrum in en over de grootste en modernste haven van Europa. Het centrum laat je de haven ontdekken en begrijpen wat die betekent voor de maatschappij, de economie en de omgeving. Het nieuwe centrum past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam om het draagvlak voor het bestaan van de Rotterdamse haven bij relevante doelgroepen en stakeholders te blijven behouden en te vergroten. Thema’s als energietransitie en digitalisering worden begrijpelijke uitgelegd. De haven is bovendien een banenmotor. Het publiekscentrum is gericht op een breed scala aan doelgroepen, van algemeen publiek tot zakelijk als ook het onderwijs.

Volledig Energie Neutraal Gebouw

Het gebouw wordt een volledig Energie Neutraal Gebouw (ENG). De energiebehoefte van het gebouw wordt ingevuld met 100% hernieuwbare energie die wordt opgewekt met een eigen windmolen en een groot aantal PV-panelen.

Architectonisch ontwerp

Het project wordt middels een UAV-GC overeenkomst uitgevoerd. Er is een Voorlopig Ontwerp gemaakt door architect MVRDV. Dit architectenbureau heeft ook de Markthal en het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam ontworpen. De verschillende lagen van het gebouw hebben elk een eigen panoramisch uitzicht, gericht op een ander aspect van de haven en haar omgeving. Het dakterras met 360° zicht wordt ook buitenom per trap bereikbaar.

ProcessMinded levert voor dit project de procescoördinator waarbij onder andere in het takenpakket behoren; de V&V coördinatie, op- en afleverondersteuning en ondersteuning bij het gehele SE-proces.

Deel deze pagina via
  • Opdrachtgever:
    G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf
  • Contractvorm:
    UAV-GC