Busremise Breda

Afgerond

Busremise Breda

Het project “Busremise Breda” is geïnitieerd door de provincie Noord-Brabant vanwege de ambitie “Zero emissie”. Deze ambitie houdt in dat er nieuwe, schone elektrische bussen komen te rijden door Breda die ook onderhouden en opgeladen dienen te worden. Om deze redenen wordt een nieuwe busremise gerealiseerd. Deze busremise wordt geplaatst tussen de Druivenstraat en de Oosterhoutse busbaan in Breda. Op deze locatie rijden de bussen via een afzonderlijke busbaan, ook wel bekend als een Hoogwaardig Openbaar Vervoer-baan (HOV*-baan), naar het station.

In de nieuw te realiseren busremise komt een wasstraat, een werkplaats voor onderhoud van de bussen, een kantoor incl. kantine voor de chauffeurs en een APK straat waar het RDW de bussen kan keuren. In totaal komt er een gebouw van 4.000 m2 oppervlak te staan op een terrein van 4 ha. De rest van het terrein is bedoeld voor het stallen van bussen. In totaal dienen er op termijn circa 180 elektrische bussen gestald te worden.

Het project Busremise Breda is gestart vanuit een bouwteam*. Het bouwteam bestaat uit de Combinatie, de Provincie en een ingenieursbureau voor het Definitief Ontwerp (DO). De Combinatie gaat aan de slag met het Uitvoerings-Ontwerp (UO) en de realisatie hiervan.

Deel deze pagina via
  • Omschrijving expertise / dienst / product:
    Systems Engineering