Kwaliteitsmanagement

Herken je het volgende?

Je bent verantwoordelijk voor een project in de bouw- en infrasector dat binnen afzienbare tijd moet voldoen aan een kwaliteitsnorm of ISO-certificering. Helaas sluit het kwaliteitssysteem dat u nu gebruikt niet (meer) aan bij de huidige contractvormen of wensen van je klant.

Je runt een aannemingsbedrijf en wilt de geleverde kwaliteit aantoonbaar verbeteren. Bovendien wil je je project- en bedrijfsresultaten maximaliseren. De methodiek of software die je daar nu voor gebruikt, wordt echter als een blok aan het been ervaren.

Wat is kwaliteitsmanagement?

Middels het vastleggen van de afspraken voor beleid en maatregelen, stuur je aan op continue verbeteren van de prestaties van de organisatie waardoor je steeds beter in staat bent om de doelstellingen te behalen. Het gaat hierbij niet alleen om financiële doelstellingen, maar ook op het aantoonbaar voldoen van de klanteisen, normen en wet- en regelgeving. Kwaliteitsmanagement is geen losstaand bedrijfsonderdeel, maar dient geïntegreerd te zijn in de totale bedrijfsvoering.

Wat is een kwaliteitssysteem?

Het kwaliteitssysteem bestaat uit een set processen en is zo ingericht dat het de organisatie en projectteams in staat stelt veranderingen en verbeteringen te verankeren en te borgen.

Processen versterken het lerend en corrigerend vermogen. De medewerkers leren verder te kijken dan de eigen werkplek en lokaliseren knelpunten in processen en samenwerking tussen disciplines. Middels het kwaliteitssysteem leert de organisatie als vanzelf over haar eigen handelen.

Waarom heb je het nodig?

Juist bij complexe projecten kan een sterke focus op proces en kwaliteit het verschil maken in zowel de verwerving, beheersing als het eindresultaat. Dit maakt goed kwaliteitsmanagement belangrijker dan ooit.

  • Verwerving: Prospects gaan eerder met je in zee omdat jouw werkwijze vertrouwen wekt;
  • Beheersing: Vastgestelde kaders bieden je werknemers een ondersteunend werkinstrument dat geschikt is voor alle soorten contracten, waaronder UAV-GC (D&C) en DBFM;
  • Resultaat: Je draagt na afloop een project over o.b.v. aantoonbare processen en overeengekomen kwaliteit.

Waarom ProcessMinded?

ProcessMinded is hét adviesbureau voor systems engineering. Vanuit onze expertise hebben we een uniek kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld dat voor 70% herbruikbaar is voor projecten en (middel) grote aannemers uit de bouw- en infrasector.

Door ons in een vroeg stadium te betrekken, kunnen we een cruciale rol spelen bij het correct inrichten van de processen die jouw project of bedrijf zo uniek maken. Ook bij het implementeren en het borgen daarvan ondersteunen we je graag.

Zo maken wij het verschil

  • Wij bieden een bewezen methode die voor 70% herbruikbaar is. Dat zorgt voor een minimale belasting van je medewerkers;
  • We kunnen het kwaliteitsmanagementsysteem binnen korte tijd op maat inrichten voor je organisatie en gereed maken voor certificering;
  • Onze processen zijn praktisch opgesteld, sluiten aan bij de werkwijze van je medewerkers en verhogen de collectieve prestaties;
  • Onze specialisten hebben projectervaring binnen alle gangbare contractvormen.

Je bent in goed gezelschap

Ons kwaliteitsmanagementsysteem werd onder andere gebruikt bij de realisatie van de RijnlandRoute en de Aanpak Ring Groningen Zuid.

Je bent in goed gezelschap

Ons kwaliteitsmanagementsysteem werd onder andere gebruikt bij de realisatie van de RijnlandRoute en de Aanpak Ring Groningen Zuid.

Verbeter je kwaliteit

Als je jezelf in één van onderstaande stellingen herkent, komen we graag met je in contact.

  • Ik ben op zoek naar een praktische oplossing waarmee ik in korte tijd de kwaliteit van mijn project kan borgen.
  • Ik verwacht dat mijn kwaliteitsmanagementsysteem niet meer voldoet aan de huidige norm of mijn contractvormen.

Aan de hand van een quickscan zijn we in korte tijd in staat om te checken of je huidige kwaliteitsmanagementsysteem nog voldoet en kunnen we je aan de hand daarvan adviseren over adequate oplossingen.

Neem contact op om vrijblijvend met ons de mogelijkheden te bespreken.

+31 (0)184 636 818
info@ProcessMinded.nl
ProcessMinded

Deel deze pagina via