Consultancy

Herken je het volgende?

Je bent verantwoordelijk voor de procesbeheersing in een aannemingsbedrijf en werkt met contracten waarin om systems engineering wordt gevraagd (veelal UAV-GC). Er blijkt in je bedrijf echter te weinig kennis te zijn op dit vlak. Het is lastig om goede arbeidskrachten te vinden en er ligt een capaciteitsprobleem op de loer.

Je werkt voor een project in de bouw- en infrasector, maar merkt dat de huidige processen niet voldoen aan de gestelde proceseisen van je klant. Het zou helpen als iemand de SE-processen toepasbaar maakt en je technische medewerkers aanstuurt of coacht.

Wat is systems engineering?

Taken en rollen verschuiven bij infrastructurele projecten. Door de toenemende omvang en complexiteit, moeten partijen steeds meer informatie beheersen. Systems engineering (SE) is een manier om al die informatie effectief vast te leggen. Bovendien kan tijdens alle fases van het project gestuurd worden op de behoefte van de gebruiker. Enkele uitgangspunten zijn:

  • In de ontwikkelfase fuctionele eisen beschrijven;
  • Tijdens de ontwerpfase eisen afleiden;
  • Opstellen van objectenboom en activiteitenboom;
  • Aantoonbaar werken middels verificatie en validatie.

Systems engineering helpt bij het correct vastleggen van klanteisen, ontwerpafwegingen en gemaakte keuzes. Dat voorkomt miscommunicatie en vermijdt potentiële fouten, vertragingen en schadeclaims.

Waarom ProcessMinded?

ProcessMinded is hét adviesbureau voor systems engineering. We hebben ruime ervaring in projecten van iedere grootte en kennen de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. We zetten ons graag in om bedrijven in de bouw en infra te helpen bij het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van processen of projecten.

Zo maken wij het verschil

  • We zijn in staat om de complexe materie van SE terug te brengen naar begrijpelijke taal en direct toepasbare werkwijze;
  • Onze ingenieurs weten exact wat er speelt in procesgedreven bedrijven en projecten;
  • Onze consultants hebben projectervaring binnen alle gangbare contractvormen en rollen. Op basis van jouw eisen, kiezen wij de specialist die past;
  • Wij coachen technische medewerkers zodanig, dat onze kennis overgedragen wordt naar de werkvloer en na ons vertrek nog steeds toegepast wordt.

Onze deskundige consultants begeleiden je graag om systems engineering op een praktische manier toe te passen. We dragen onze kennis en ervaring aan je over, zodat je bedrijf of project naar een hoger niveau getild wordt. Zo zorgen we ervoor dat je nog beter kunt voldoen aan de huidige norm van proces- en kwaliteitseisen.

Je bent in goed gezelschap

We mogen grote bedrijven als Boskalis, VolkerWessels en BAM tot onze klantenkring rekenen. Maar ook voor middelgrote aannemers als Van Boekel en Van den Herik zijn we actief. Onze consultants waren de afgelopen jaren onder meer betrokken bij de de RijnlandRoute, het Zuidasdok, Zeesluis IJmuiden en de Afsluitdijk.

Kunnen we je ontzorgen?

Wil je zelf ervaren hoe onze gestructureerde aanpak processen optimaliseert, tijd en kosten bespaart en bovendien risico’s verlaagt? Neem dan contact op om vrijblijvend met ons de mogelijkheden te bespreken.

+31 (0)184 636 818
info@ProcessMinded.nl
ProcessMinded

Deel deze pagina via